Jadi, anjeun geus manggihan diri di Korea, naha éta pikeun sakola atawa keur gawé, intending stay awhile. Anjeun geus néangan babaturan, jeung ayeuna manggihan yén roman ogé bisa jadi dina hawa. Tapi, salaku anjeun geus geus kadéngé nu bobogohan budaya di Korea bisa jadi rada beda ti naon nu anjeun keur dipaké pikeun balik deui ka imah utamana lamun anjeun asalna ti nagara di luar Asia anjeun geus cautious jeung hayang meunangkeun inpo nu leuwih lengkep saméméh bade pikeun nu gadis imut ti warnet atawa nu hunky guy di toko buku saprak anjeun nyaho maranéhanana geus ti hiji budaya Korean. Sanggeus kabéh, Korea teu sigana geus sababaraha husus quirks lamun datang ka dating, sanajan maranehna ku no hartina alesan pikeun ngajalankeun jauh ti keur bobogohan di dieu.

Ngan kawas di unggal nagara séjén, aya rupa-rupa cara nu anjeun bisa datang di sakuliah anjeun nu salajengna bae. Maranéhanana bisa jadi classmate atawa anjeun co-worker, maranéhanana bisa jadi batur anjeun papanggih bari kaluar dina bar ringing dina sabtu minggu, atawa batur anjeun papanggih ngaliwatan bursa basa, atawa sugan anjeun bogoh carita mimiti lamun dua lumpat ka silih jeung maranehna ngahaja spilled kopi maranéhanana sakuliah anjeun. Jeung ceuk nu, aya hiji cara nu ilahar pikeun Koréa pikeun ngabentuk hubungan nu sigana ngaleuwihan batur: rapat ngaliwatan babaturan, istilah husus pikeun ieu keur. Cara ieu anjeun gé geus mibanda sahanteuna hiji rujukan, bade kana bobogohan jeung maranehna, yen maranehna aya jalma santun, approaching anjeun jeung earnest karsa. Nu downside ieu kadang bisa jadi yén anjeun teu bisa teuing yakin sabaraha kamungkinan kasaluyuan anjeun dua geus pamikiran kaluar, di sagigireun kanyataan yén anjeun geus boh tunggal. Tapi, lamun anjeun geus tunggal, jeung siap pikeun mingle, teu jadi sieun mun nanyakeun babaturan anjeun nyetel anjeun nepi. Komo lamun geus jumlah ka nanaon, éta gé masih jadi fun pangalaman, jeung sugan anjeun sahenteuna datang kaluar ti eta jeung babaturan anyar. Ayeuna nu tos anjeun papanggih batur nu sigana jadi saling museurkeun, waktu pikeun muka kaluar dina titimangsa geus datang. Anjeun geus boh diasah nepi nice kitu ogé adat di Korea, sahenteuna pikeun sababaraha kaping mimiti lamun anjeun bener hayang ngingetkeun batur jeung anjeun geus rencanana kaluar sababaraha kagiatan fun. Tapi katuhu saméméh mimiti tanggal, atawa sugan salila eta, anjeun keur kénca wondering: anu bayaran. Sanajan times nu ngarobah, jeung utamana nu ngora, sakola-bade folks di duapuluhan awal maranéhanana condong ka beulah bil, sahenteuna di restoran, eta mindeng masih teu dikecapkeun adat nu lalaki kudu mayar dina tanggal munggaran, jeung sugan dina sababaraha saterusna nu nuturkeun. Dina sababaraha instansi, utamana dina tanggal munggaran, manusa bisa mayar pikeun sakabeh loba eta, sedengkeun dina batur manéhna bakal mayar pikeun babak kahiji, gadis saterusna, jeung saterusna. Anjeun dibere nyaho silih leuwih alus sarta jadi hiji resmi item, mayar komo kudu sorangan kaluar. Anjeun dipikaresep gé hayang nyalametkeun anjeun loba saabna nyieun kaluar sesi jeung kawas pikeun swasta, atawa nu sejenna anjeun bakal manggihan hiji kolot Korean awewe raising a badai dina anjeun.

Disebutkeun ampir sagalana sigana game adil

Mana bae di Korea Kidul, utamana di Seoul, anjeun bisa nempo pasangan ngayakeun leungeun, sanggeus maranéhanana leungeun kira-kira unggal séjén. Sababaraha komo daring pikeun ngabagikeun leutik pecks, jeung kadang anjeun bisa komo nempo eta squeezing masing-masing pimples jeung naon teu. Dina loba cara nu tingkat PDA ditarima di Koréa Kidul bisa reuwas anjeun dina cara eta sacara loba kurang loba saabna ti naon anjeun bisa nempo dina umum di Éropa atawa Amérika Sarikat, tapi sakaligus pasangan di Koréa Kidul nu leuwih dina beungeut anjeun jeung atra ngeunaan hubungan maranéhanana status dina masarakat. Di Kulon, meureun anjeun geus kadéngé tina poé kakawasaan, tapi anjeun nyieun kasalahan kubur lamun anjeun mikir yén lumaku di Koréa Kidul ogé. Di dieu eta bisa dicokot minangka tanda disinterest upami anjeun keur teu acan ngahubungan eta katuhu sanggeus tanggal nu mungkinkeun eta nyaho anjeun geus waktu nu sae. Dina ngabandingkeun ka naon anjeun bisa dipaké jeung, sacara umum mah Koréa kawas komunikasi jeung maranéhanana boo loba, leuwih mindeng, sadaya sapanjang poé, ti isuk-isuk alus pikeun alus peuting. Maranéhanana bisa jadi teu nu paling pangélingan paguneman, tapi eta jigana nu penting pikeun mintonkeun anjeun care ngaliwatan nanyakeun rupa-rupa kali salila poé naon keur maranehna ngalakonan, naha maranéhanana geus didahar, teu maranehna meunang imah aman, jeung jadi dina. Di sisi flip, lamun maranehna geus teu texting anjeun nu jauh, eta bisa atawa bisa jadi tanda disinterest arah anjeun. Ieu tangtu teu nganggap dulur salaku sababaraha urang anu alami jenis anu teu kawas méakkeun jadi loba waktu dina telepon maranéhanana, euweuh urusan kumaha infatuated ku anjeun maranéhanana. Tapi, lamun jalma nu anjeun geus manéh ujug-ujug kontak anjeun drastis kurang, eta kacida alusna bisa jadi nu maranéhanana geus kaleungitan minat tapi teu terang kumaha carana ngabejaan ka anjeun, kaluar sieun hurting parasaan anjeun. Eta bisa jadi sabaraha anjeun geus biasa pikeun nanganan kaayaan, tapi ieu téh normal antara Koréa. Tangtu, tinimbang jumping ka awon kacindekan, eta bisa jadi nepi ka anjeun kauntungan pikeun ngabahas jeung naksir anjeun atawa pasangan ngeunaan séjénna alesan nu mungkin balik kurangna maranéhanana komunikasi. Éta ogé normal sanajan frowned kana ku Koréa sapuk pikeun sakapeung ngan saukur jurig batur (cease kontak tanpa katerangan) dina tahap mimiti bobogohan lamun nu dipikaresep kajadian fizzle. Nu peculiarities of Korea sacara bobogohan budaya teu cukup aya tungtungna. Salah sahiji bagian tina lokal bobogohan budaya nu anjeun bisa manggihan utamana fun atawa utamana bangor nu sagala hal pasangan mah babarengan. Teu saperti di jawa Barat nu ngabogaan ngan Poé Valentine pikeun pasangan, Koréa geus tambahan pasangan’ libur kawas Bodas Poé, Cabé Poé, komo Christmas. Di luhur ieu, unggal bulan téh libur leutik pikeun pasangan, jeung tema husus pikeun unggal bulan. Aspék séjén anu bisa fun pikeun anjeun ngalaman, nu sadaya pasangan sacara item.

Ti cingcin ka sapatu ka sakabeh outfits pikeun pasangan nuhun

Ieu nepi ka anjeun jeung pasangan anjeun pikeun mutuskeun kumaha halus atawa liar anjeun hoyong meunangkeun jeung ieu. Sadaya dina sagala, urang ngaharepkeun jeung nyangka anjeun boga fun mun anjeun milih tanggal sedengkeun nu hirup di Korea. Aya loba hal gede anjeun bisa ngalaman ku ngabogaan hiji pasangan di dieu sanajan kitu, hirup anjeun bakal jadi fun jeung minuhan komo tanpa hiji. Anu pangalusna pikeun komunikasi jeung mangsa nu bakal datang anjeun babaturan, jeung anyar anjeun boo, naha teu nyokot bagian dina fun ieu Korean Menit Tangtangan pikeun nempo kumaha alusna anjeun bisa maca Korean. Naon atuh manggihan metot atawa aneh ngeunaan dating di Korea? Share your tips jeung pangalaman jeung urang dina koméntar di handap ieu

About