Ti mid-s, dina hiji mayoritas onjoy muncul di Seoul stasiun subway, eta bisa jadi ditempo yén Korea Kidul pamaréntah ieu nyieun usaha concerted pikeun ngarojong lokal katresna nikah patani. Saprak s, awewe ngora geus an incentive pikeun pindah ti padesaan ka kota alatan kahayang chasing kahirupan anu leuwih alus. Ku kituna, ngan aya pamuda tumetep di kampung halaman maranéhanana kasampak sanggeus maranéhanana tegalan jeung ngajaga industri tatanén bade. Nu kampanye gagal mawa nu mana wae nu ngeunaan hasil anu alus. Taun ka tukang, leuwih ti hiji kalima tina Korean patani jeung nalayan awewe nikah asing. Pikeun instan, Joella Propinsi anu kawentar pikeun jumlah pangluhurna cross-wates pertikahan di Korea, ngahontal puncak kira-kira taun ka tukang. Dina waktu lamun nikah antara lalaki koréa jeung Cina, jeung Asia Tenggara awewe peupeus, nikah brokerage nyandak ngan sababaraha poé. Teu lila ka tukang, loba propinsi jeung kota di Koréa Kidul ditunda slogan praising brides Vietnam for jeung alus alami virtues: kasatiaan, kulawarga-orientasi jeung karajinan. Ayeuna, di Seoul subway, eta teu hese nempo onjoy implying dorongan pikeun multikultural kulawarga. Statistik, jumlah multikultural kulawarga diperkirakeun ngaleuwihan. juta di leuwih ti total populasi juta di Koréa Kidul. Ieu téh luar biasa gambar di hiji nagara jeung lila-ngadeg tradisi nationalistic kahijian. Jalu chauvinism geus ngarah ka hiji serius saimbangna gender di Koréa Kidul. Di, satengah tengah-yuswa manusa hirup sorangan di Korea Kidul, jeung ieu jumlah geus ngaronjat -melu saprak.

barudak awéwé dina umur childbearing, ngabandingkeun ka barudak di. Ieu téh salah sahiji nu panghandapna ongkos lahir di dunya. Tanpa imigrasi, gaya tanaga gawé moal ngurangan pisan sharply di Korea. Pamaréntah koréa pisan sumanget dina ngamekarkeun hiji nagara multi-étnis. Anggaran pikeun multikultural kulawarga geus ngaronjat ku sabab, nepi ka milyar won (juta USD). Kurang leuwih ngarojong puseur nyadiakeun ladenan panarjamahan, kelas basa, care anak jeung bimbingan anu diadegkeun pikeun ngamajukeun kampanye ieu. Mahasiswa buku teks ayeuna di antarana bagian dina multi-ras ka kulawarga. Dina satengah-getih barudak nu diidinan ngiluan militér. Lamun Mongolians anu gawe di Korea Kidul illegally rescued a belasan of Koréa ti seuneu, warga satempat ngadesek pamaréntah pikeun nyadiakeun ieu Mongolians karésidénan jeung otoritas sapuk. Sanajan kitu, ragrag di line jeung budaya koréa dina a multi-ras kulawarga ieu masih hésé pikeun asing. Dumasar hiji survéy ku Korea Institute of Development, keur unggal pertikahan jeung asing, aya pertikahan nu ahir dina taun kahiji. Dina, ampir hiji kalima tina sakabeh barudak lahir ti cross-wates pertikahan anu teu disadiakeun sareng sarakola.

Loba ibu ibu nyaho saeutik Korean

Di dieu aya sababaraha nu geus aya rupa-rupa diskriminasi. Pamaréntah koréa tightening aturan dina nikah. Bulan puasa kamari, pamaréntah ngumumkeun dua sarat anyar: asing suharto kudu nyarita basa koréa jeung korea panganten lalaki kudu ngabuktikeun panghasilan finansial pikeun Pamaréntah. Kritik nyebutkeun yén tightening ngan accelerates prosés sepuh nasional workforce. Mr. Lee Di As, a nikah calo di Daegu — ngomong yén jumlah awewe ngabogaan hak pikeun nikah bakal ngaleutikan. Lolobana brides asing datang ti désa goréng wewengkon anu teu bisa picking nepi basa koréa. Samentara éta, kompetisi asalna ti Cina brides nagara ngabogaan jumlah luhur nikah néangan awewe Kompetisi pisan galak. Kanyataanna, jumlah lalaki koréa nikah brides asing anu ragrag ti, di, ka, taun ka tukang. Di antarana, nu total pertikahan di kota. Kim Yong-shin — Vietnam — Korea Budaya Center di Bandung ceuk Vietnam katresna moal aya deui hayang ka languish padesaan of Korea Kidul. Maranéhanana sunda nonton film korea jeung K-pop musik jeung maranéhanana hayang hirup di kota. Pikeun Korean konsumén, Lee Chang-min a calo di Seoul ngomong maranéhanana anu beuki diajar leuwih alus, malah leuwih jalma milik gugus panghasilan pangluhurna di Koréa Kidul. Batur nu waspada doenjang clones (pejorative istilah ngan keur kelas hiji awewe Korean disebut kabeungharan erosi). Maranéhanana leuwih resep hiji pamajikan anu bisa mawa kana peran tradisional sedengkeun koréa awewe teu daék ngalakonan. Calo laments, eta bakal leuwih alus lamun lalaki anu diwanohkeun ka luar nagri ku istri maranéhanana babaturan, teu ngaliwatan calo. Aya ogé bisa jadi hiji leyuran merenah dina breathtakingly gancang ngarobah Koréa masarakat kiwari

About